Sirop de menta

de Rahela Velicu in Sirop / Compot, 17 Mai 2016 | 9119 vizualizari

 

Daca va place gustul mentolat, acest sirop sigur va fi pe gustul vostru! Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/sirop-de-menta/

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
    • 100 g frunze de menta( 5 fire lungi de pe care adunam frunzele)
    • 500 g zahar
    • 800 ml apa
    • zeama de la 1 lamaie
    • 2 picaturi de colorant alimentar verde – optional
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de menta:

Mai intai adunam frunzele de menta si le spalam, cu cat mai multe frunze, cu atat un gust mai pregnant de menta.

Punem zaharul si apa intr-o cratita si il punem pe foc pana cand zaharul se topeste, aprox.15-20 de min. Amestecam din cand in cand.

Adaugam frunzele de menta si lasam la fiert inca 20 de minute, dupa care le scoatem.

Siropul il lasam in continuare la fiert inca 20 de minute.

In total aprox. 60 de minute a fiert.

Il luam de pe foc, adaugam zeama de lamaie si 2 picaturi de colorant. Puteti sa il lasati si fara colorant, dar va avea o culoare mai deschisa.

Se pune fierbinte in sticla.

TIPS-URI

1

Puteti steriliza sticlele si il puteti pastra la camara pentru iarna.

2

Se poate servi cu diverse fructe. Mie imi place cu portocala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de menta" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sirop de menta